top of page

Pokémonhelden

En ja, dan bedoel ik écht die veel te felgekleurde figuren met de meest on uit te spreken namen. Voor onze jongste betekenen ze zo goed als alles. Het zijn de knuffels waarmee hij gaat slapen, ze vullen de helft van de brief voor de Sint. Ze betekenen zijn grootste geluk bij het vangen van een 'Shiny' op de Pokémon GO-app en tegelijk ook zijn grootste verdriet als hij bij het ruilen op de speelplaats een goeie kaart verliest.


Een tijdje geleden had ik een geanimeerd gesprek met een collega, papa van 2 heel jonge jongens. Hij sprak zijn onverbloemde afkeer uit tegenover alle felgekleurde, commerciële, niet uit hout gemaakt speelgoed. Ik kan niet goed zwijgen, dus ik probeerde met volle overgave uit te leggen dat ik er als jonge mama net zo over dacht. Maar dat er sowieso een tijd komt dat de realiteit je inhaalt en die iets oudere jongens zelf zullen bepalen waar ze interesse in hebben. Na even gooide ik de handdoek in de ring, het was hopeloos en eigenlijk ook helemaal niet nodig hem er van te proberen overtuigen.


Wat Pokémon voor mij echt waardevol maakt, is dat het helemaal een vader-zoon ding geworden is. Waar we heel lang geleden hoopten dat vader en zoon hun vrije tijd zouden vullen met buiten basketten, gaan ze nu Pokémons vangen. Het kan verkeren, maar het maakt enkel in ons hoofd een verschil. Want onze eigen kleine Pikachu vindt het geweldig om tijdens de Pokémon-momenten zijn papa hélemaal voor zich alleen te hebben. Samen kunnen ze zich volledig verliezen in tactiekbespreking, het vangen en gooien van ballen, het overschouwen van hun steeds groter en waardevoller team... Pokémon en basket, what's in a name?

En wat maakt nu dat ik net vandaag zo lyrisch ben over deze opvallende, niet in mijn interieur-passende beesten? Vandaag was het tussen 11u en 17u Electabuzz-dag. Dit simpele feit zorgde er voor dat ons plaatselijke team klokslag 11u de regen trotseerde en het bos in trok. Op zoek naar de felbegeerde Electabuzz! Bijna twee uur en zes kilometer later kwamen ze drijfnat en glimmend van trots terug thuis. De vangst? Die bedroeg 8 Electabuzz-shiny's. De rest van de dag kreeg een gelukzalig triomfantelijk kantje. En laat dat nu net zijn wat deze bubbel op een natte zondag nodig had!


171 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page